Algemeen

De praktijk is gevestigd aan de Domselaerstraat 96, te Amsterdam.

De praktijk is geopend van dinsdag tot en met vrijdag

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier in het menu of door telefonisch contact op te nemen. Voor aanmelding bij de praktijk heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Soms neem ik naar aanleiding daarvan contact op met u of met de huisarts, als er nog vragen zijn.

Wachttijd

Na aanmelding en een telefonisch gesprek wordt in principe een eerste afspraak gemaakt binnen drie weken. Praktijk Sporenburg hanteert geen wachtlijst tot het starten van de behandeling nadat u voor een eerste gesprek geweest bent. Als de praktijk vol is, worden er geen nieuwe patienten aangeomen. Zo mogelijk wordt u dan doorverwezen naar een collega psychiater.

Werkwijze

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek waarin uw klachten worden besproken en eventuele eerdere behandelingen aan bod komen. Dit gesprek duurt ongeveer 60 minuten. Soms volgt een tweede gesprek. Na de intake gesprekken volgt een advies waarin een behandelplan wordt besproken. Dit plan is afhankelijk van eerder geboden zorg en kan gericht zijn op hantering symptomen of kort- of langdurende psychodynamische psychotherapie zijn. Daarna wordt een beknopte brief met de bevindingen aan de huisarts gestuurd, tenzij u hier bezwaar tegen maakt. Het kan zijn dat uw klachten beter door iemand anders behandeld kunnen worden. Dan wordt u terugverwezen naar de huisarts met een advies voor eventuele doorverwijzing.

Afspraak afzeggen


Het kan gebeuren dat u een afspraak moet afzeggen. Het is belangrijk dit zo tijdig mogelijk te doen via het mailadres of telefoonnr 06-23684747. Bij afspraken die korter dan 24 uur van tevoren afgezegd zijn of bij niet verschijnen, wordt een no-show tarief van 75 euro in rekening gebracht. Dit wordt niet vergoed door de verzekeraar.